2005 - Opdracht Gemeente Barneveld : Neon kunstwerken/ vormgeving balies & service corners/

 

 

In 2005 is mijn levensverhaal eigenlijk rond. Ik krijg de opdracht van de Gemeente Barneveld om kleur en kunst in het nieuwe gemeentehuis te ontwerpen. Het was geweldig om in mijn geboortedorp zo’n klus te mogen gaan doen. Ik ga zeer voortvarend van start. De hal krijgt een rij balies en ik kan mijn 5 kleuren daarbij dus uitstekend gebruiken. Dunne uitgespaarde sneden vertikaal , zijn uit de balies gezaagd en daarin heb ik mijn 5 neonkleuren achter gezet. Een grote donkerblauwe ontvangstbalie in de entree heeft een mooie gifgroene neonlijn.

De liften aan de linkerzijde van het gebouw zijn rood gespoten en boven iedere deur op de verdiepingen zit een rode neonlijn. De liften aan de rechterzijde van het gebouw zijn blauw gespoten  en boven iedere deur zit daar een blauwe neonlijn.

Bij avond is het gemeentehuis aan de linkerzijde rood en aan de rechterzijde blauw. Dat komt door de uitstraling van de neonlijnen boven de liften. In het midden zijn dan de 5 kleurenbalies met de 5 kleuren neon.

De service corners op de verdiepingen zijn aan de rechterzijde van het gebouw donker blauw en lichtblauw. De linkerzijde van het gemeentehuis zijd servicecorners rood en roze. In het midden zijn de corners geel. Alle gangen op de verdiepingen hebben grote heldere ramen. Ik kende de bekende fotograaf Brand Overeem. Deze fotograaf heeft heel veel prachtige foto’s van het leven op de Veluwe vastgelegd. Vaak van heel bijzondere mensen. Die foto’s mocht ik van Brand gebruiken. Ik heb die prachtige foto’s  laten opplakken op transparante folie. Bij iedere foto heb ik toen gedichten gezocht, die met mijn gevoel en met mijn herinneringen te maken hadden. Die gedichten zijn op een apart raam bij de foto geplakt.

Zo is in principe een stukje mijn levensverhaal en de herinneringen aan mijn geboortedorp ontstaan.

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright 2021 toniburgering.nl.  Our site is valid CSS Our site is valid XHTML 1.0 Transitional