Na de openbare lagere school en twee jaar Christelijke Mulo in Barneveld te hebben gevolgd, verlaat Burgering Barneveld en verhuisd hij naar Amersfoort, waar hij als bioscoopdecorateur voor Jochems Theaters uit Apeldoorn gaat werken. Hij krijgt daar een zeer vakbekwame opleiding van Henk Meester. Via Henk Meester neemt hij privé les bij diens vader, de bekende kunstschilder en portrettist Dick Meester. Ook Burgering krijgt een opleiding in portretten tekenen en schilderen. Burgering volgde ook de avondtekenschool te Amersfoort. ’s Avonds na half tien vertrok hij dan naar het atelier van Dick Meester om daar zijn lessen te volgen. Na twee jaar verliet Burgering Amersfoort en vertrok als decorateur naar een modeshowgezelschap naar Amsterdam, waarmee hij door Nederland, Belgie en Duitsland trok. Na ruim een jaar dit werk te hebben gedaan, keerde hij tijdelijk naar Barneveld terug. Een advertentie in de krant trok zijn aandacht. Er werd een decorateur bij Vroom & Dreesman gevraagd in Rotterdam. De stad waar hij altijd al graag naar toe wilde. Hij solliciteerde op de baan en werd aangenomen door zijn ervaring als zelfstandig decorateur. Zo vertrok hij op 1 April naar de Maasstad en bleek het geen 1 aprilgrap te zijn. Twee jaar later werd hij chef decorateur van een modemagazijn in Rotterdam en in 1962 begon zijn loopbaan als zelfstandig beeldend kunstenaar.

 affiche 64Toon expositie

Hij maakte vele reizen naar Amerika en Canada. Exposeerde later in New York en Toronto Canada. In juli woonde hij op uitnodiging van de NASA de lancering van de Apollo 11 bij op Cape Canveral en de landing op de maan in Mission Control in Houston. Maakte later lange roundtrips door Amerika o.a. Los Angeles, San Francisco, New Mexico. Was dagenlang te gast bij de opnames van de speelfilm 'Nobody loves Flapping Eagle', met in de hoofdrol Anthy Quinn. Latere reizen brachten hem in contact met vele Amerikaanse kunstenaars o.a. Andy Warhol, James Rosenquist, Roy Lichtenstein en Christo en Jean Claude. Was later bij het inpakken van de Pont Neuf door Christo en maakte daar in woord en beeld een reportage voor het AD. 

1 2008 - Foto's van bekende artiesten worden op dezelfde manier bewerkt en op linnen geschilderd.
2 2006 - Start met nieuw werk. Maakt foto's van de natuur en bewerkt deze waarna ze op linnen worden geschilderd.
3 1990 - Start met nieuw werk dat geinspireerd is op de muziek van de Japanner Kitaro. The Light of The Spirit.
4 1986 - Maakt grote foto’s van zware onweersluchten en brengt daarop neonteksten aan.
5 1975 - Brengt zijn neonobjecten naar NY en exposeert bij de Meisel Gallery en daarna in The Electric Gallery in Toronto.
6 1974 - Opent zijn eigen gallery aan de Stationssingel te Rotterdam.
7 1970 - Start zijn neonobjecten van RVS staal. Later worden het plexiglasobjecten met neonspiralen.
8 1969 - Woont op uitnodiging van de NASA de lancering van de Apollo 11 bij.
9 1964 - Begint aan zijn POPART schilderijen.
10 1959 - Start als beeldend kunstenaar met abstracte schilderijen.
11 1967 - Start ruimtevaart tekeningen, -schilderijen en -objecten.
Copyright 2021 toniburgering.nl.  Our site is valid CSS Our site is valid XHTML 1.0 Transitional